Novinarkama Medija centra nagrada za istraživački rad
17/07/2020 20:09|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 512 |
|

RTV KIM, 17.07.2020. - Kancelarija EU na Kosovu dodelila je tri nagrade novinarima za istraživačke radove objavljene tokom 2019. godine. Tema je bila “zaštita životne okoline”. Novinarke Medija centra u Čaglavici Katarina Marinković i Sanja Đokić zauzele su treće mesto.

U konkurenciji su učestvovale 22 novinarske priče.

Žiri je prvo mesto dodelio novinaru Besniku Boletinu, drugo mesto novinarki Sani Jusufi, dok su treće mesto zauzele novinarke Medija centra iz Čaglavice Katarina Marinković i Sanja Đokić.

Novinarka Katarina Marinković je za RTV Kim rekla da je sa koleginicom Sanjom Đokić tokom prošle godine radila na serijalu od 10 reportaža o životnoj sredini u srpskim opštinama, a da je reportaža o zagađenosti reke Binačke Morave koja prolazi kroz Klokot nagrađena.

“Nagrada mi naravno znači i drago mi je što se sve više pažnje posvećuje ovom problemu i što se prepoznaje značaj medija u vezi ove oblasti. Nažalost mnogi naši mediji se ovom temom bave samo kad dođe do ekstremnih situacija, a više pažnje posvećujemo političkim i drugim temama”, kazala je novniraka Marinković i dodala:

“Novinari i mediji trebali bi više da se bave temama koje se odnosi na životnu sredinu, jer na taj način utičemo pre svega na ekološku svest građana, jer se na kraju krajeva radi o našem zdravlju”, poručila je ona.

Dodelu nagrada podržala je Kancelarije EU na Kosovu.

 

 


Komentari posetilaca