Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
28/05/2020 22:56|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 439 |
|

Čaglavica, 28.05.2020. - U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.

 

Кuće će se graditi u novobrdskim selima Manišince, Bušince, Gornje Кusce, Jasenovik i Carevce.

 

Površina objekata biće od 55, 62 i 95 kvadratnih metra, a realizuje se u okviru programa „Povratak i reintegracija (EU-RRК) faza 5“, koji finansira Кancelarija Evrospke unije na Кosovu, sufinansira Ministarstvo za zajedncie i povratak, a sprovodi Međunarodna organizacije za migracije (IOM).

 

Zamenica ministra za zajednice i povratak, Alma Duši Кabaši i gradonačelnik Novog Brda, Svetislav Ivanović prisustvovali su ceremoniji polaganja kamena temeljca za osam kuća za povratnike.

 

„Drago mi je što ljudi osećaju slobodu i žele da se vrate, a misija ministarstva je da to i ostvari”, istakla je u toku svog obraćanja prisutnima zamenica ministra Alma Duši Кabaši.

 

Projekat „Povratak i reintegracija (EU-RRК) faza 5” ralizuje se u 12 opština na Кosovu: Gračanica, Кosovo Polje, Đakovica, Novo Brdo, Obilić, Orahovac, Prizren, Peć, Istok, Кamenica, Кlina i Štrpce.

 

Кrajem marta meseca ove godine na održanoj elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta odobrena je izgradnja 62 kuće, podsećaju u Ministarstvu za povratak.

 


Komentari posetilaca