O našem Bogiju
28/09/2020 16:32|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 115 |
|

UNS, 28.09.2020. - Udruženje novinara Srbije je sa žalošću primilo vest o smrti Bogoljuba Bogija Marinkovića, koji je u proteklih dvadeset godina pomagao i podržavao naše članove i Udruženje.

Udruženje ističe poseban primer društvene odgovornosti gospodina Marinkovića koji je zajedno sa svojim radnicima nakon uvođenja prištinskih takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije preuzeo na sebe dopremanje po jednog primerka štampanih medija iz Beograda. Od 24. novembra 2018. kada je uvedena taksa, pa sve do njenog konačnog ukidanja Udruženje novinara Srbije je sa Agencijom KIMKO dopremalo novine do Čitaonice „Darinka Jevrić“ koja radi u sklopu Doma kulture „Gračanica“.

Mnogi čitaoci, posebno oni stariji, iz enlakava oko Prištine dolazili su u Čitaonicu da pregledaju dnevnu štampu.

U akcijama koje je Udruženje vodilo na Kosovu i Metohiji Bogi Marinković i njegova Agencija za prevoz putnika uvek su bili na raspolaganju, a naše članstvo je imalo popust u njegovoj Agenciji KIMKO, uz spremnost da se materijali, kasete, diskovi ili oprema prevezu njegovim vozilima.

Udruženje novinara Srbije upućuje saučešće njegovoj porodici i u ime kolega izražava zahvalnost za njegov nesebični trud i podršku.

 

 

Komentari


Unesite sigurnosnu šifru

Komentari posetilaca