Obavezna vakcina za učešće na Rolan Garosu
17/01/2022 15:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 317 |
|

Tanjug, RTV KIM, 17.01.2022. - Ministarstvo sporta Francuske saopštilo je da neće biti izuzeća od novog zakona o vakcinalnim propusnicama, pa bi tako najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću moglo da bude zabranjeno da igra na Rolan Garosu.

Prvi teniser sveta, koji nije vakcinisan protiv koronavirusa, deportovan je iz Australije pre početka prvog grend slem turnira u godini, nakon što je izgubio sudski spor na kom mu je poništena viza.

Francuski zakon o vakcinalnim propusnicama, koji je tamošnji parlament odobrio u nedelju, zahtevaće od ljudi da imaju sertifikat o vakcinaciji za ulazak na javna mesta kao što su restorani, kafići, bioskopi i vozovi.

"Pravilo je jednostavno. Propusnica za vakcinu biće uvedena, čim zakon bude proglašen, u ustanovama koje su već bile podvrgnute zdravstvenoj propusnici. Ovo će važiti za sve one koji su gledaoci ili profesionalni sportisti. I to do daljeg", saopštilo je Ministarstvo.

"Što se tiče Rolan Garosa, to je u maju. Situacija bi se mogla promeniti, nadamo se da će biti povoljnija. Videćemo, ali jasno je da nema izuzetaka", navodi Ministarstvo sporta Francuske.

Đoković narednih dana ostaje u Beogradu, neće davati izjave

Ðoković je avionom iz Dubaija, sleteo danas u 12.16 sati na beograski aerodorom "Nikola Tesla", a izbegao je špalir medija i veliki broj navijača, koji su ga čekali ogrnuti zastavama i nakon toga napustio aerodrom.

Najbolji teniser sveta ostaće narednih dana u Beogradu, to je Tanjugu potvrdila njegova majka Dijana Ðoković.

Ona je dodala da Novak za to vreme neće davati izjave za medije.

 

 


Komentari posetilaca