Odabrani pobednici literarnog konkursa „Dostinikov dukat“
16/02/2022 11:15|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 746 |
|

RTV KIM, KoSSev, 16.02.2022. - Dobrotvorno društvo „Dostinik“ Niš organizovalo je krajem prošle godine literarni konkurs pod nazivom „Dostinikov dukat“. Konačni rezultati saopšteni su na Sretenje, a među dobitnicima su se našli učenici iz svih krajeva Kosova.

Dobrotvorno društvo pozvalo je novembru meseca učenike škola na Kosovu da im pošalju svoje radove na temu „Moji snovi i nadanja“.

Iz Dostinika sada navode da ih raduje to što su radovi stigli iz svih delova Kosova i Metohije. 

„Motivacija velikog broja osnovaca koji su poslali radove, pokazuje da se u kosovsko – metohijskim školama neguje literarno stvaralaštvo, uprkos negativnim savremenim trendovima“, naveli su.

Nagradrađeni su najbolji radovi u kategoriji mlađih istarijih osnovaca.

Prvu nagradu u mlađim razredima, tablet računar, osvojio je učenik četvrtog razreda OŠ „Veljko Dugošević“ iz Raniluga Andrej Tomić, a u starijim Teodora Milanović, učenica petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Sočanice.

Nagradnu knjigu, za drugo mesto osvojio je Damnjan Mladenović, učenik trećeg razreda OŠ „Knez Lazar“ iz Gornje Gušterice i Jovana Kovačević, učenica sedmog razreda OŠ „Bora Stanković“ iz Koretišta.

Nagradu za treće mesto, takođe knjigu, osvojila je Minja Mitić, učenica četvrtog razreda OŠ „Veljko Dugošević“ iz Raniluga i Vasilije Milentijević, učenik četvrtog razreda OŠ „Leposavić“ iz Leposavića.

Osim za prva tri mesta, nagrade – slatke pakete, 3.000 dinara, knjige ili pohvalnice, dodeljivane su i većem broju drugih učenika sa teritorije Kosova koji su poslali svoje radove.

Nagrađeni radovi učenika biće objavljeni tokom godine na stranicama i sajtu Dobrotvornog društva „Dostinik“, najavili su.

 

 


Komentari posetilaca