OEBS spreman da prikupi glasačke listiće sa srpskih izbora
26/01/2022 13:35|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 276 |
|

RTV KIM, 26.01.2022. - Šef Misije OEBS na Kosovu Majkl Devenport ponovio je, tokom razgovora sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, da je ta organizacija spremna da prikuplja glasačke listiće sa budućih srpskih izbora uz saglasnost svih relevatnih institucija, navela je danas Misija OEBS-a u na svom Tviter nalogu.

"Koristan kratak sastanak sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju o mandatu OEBS, uključujući podršku pravima manjinskih zajednica na Kosovu. Devenport je ponovio spremnost OEBS-a da prikupi glasačke listiće za buduće izbore Srbije, uz saglasnost svih relevantnih institucija", navode iz ove misije. 

 

Useful to brief @MFASerbia and @KancelarijaKiM on @OSCEKosovo mandate, including support for rights of non-majority communities in #Kosovo@DavenportOSCE reiterated OSCE readiness to collect ballots for future Serbian elections, subject to consent from all relevant institutions.

Podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je posle sastanka sa šefom Misije OEBS na Kosovu Majklom Davenportom izjavio da je odgovornost OEBS-a da organizuje glasanje na Kosovu 3. aprila i tako Srbima omogući da iskoriste svoje građansko i demokratko pravo.

 

Pored direktora Kancelarija za KiM, oglasio se i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković koji je kazao da uz asistenciju OEBS-a, očekuje da se građanima Srbije na Kosovu omogući glasanje u aprilu na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

 


Komentari posetilaca