Oficiri za vezu Beograda i Prištine
18/06/2013 10:54|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 938 |
|

Beograd i Priština razmenili su juče oficire za vezu pošto je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini, a Ljuljzim Peci u Misiji EU u Beogradu.
 
Oficiri za vezu dogovoreni su 5. decembra 2012, u trećoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, a početak njihovih mandata je deo sporazuma postignutog u Briselu krajem maja ove godine.
 
Pavićevića (34) je na mesto oficira za vezu imenovala Vlada Srbije početkom februara ove godine.
 
Prethodno, 20. septembra prošle godine vlada ga je odredila za direktora Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu, sa zadatkom da vodi tehnički dijalog između Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije. 
 
Pavićević je imenovan za direktora Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine decembra 2011. godine. 
 
On je ranije bio sekretar u pregovaračkom timu Beograda i šef kabineta ministra za Kosovo i Metohiju, a prethodno je bio sekretar Skupštine opštine Ðakovica. 
 
Rođen je u Beogradu gde je zavrsio osnovnu, srednju skolu i diplomirao prava. Trenutno priprema doktorsku disertaciju u oblasti teorije prava.
 
Na završnoj godini osnovnih studija izabran je među najboljih 25 studenata iz Beograda i proveo je devet meseci u Skupštini Republike Srbije kao stažista OEBS-a. Radio je kao pravni savetnik u nekoliko NVO. Pavićević tvrdi da nema stranačku pripadnost. 
 
Donedavno kosovski ambasador u Švedskoj Ljuljzim Peci (47) imenovan je početkom godine za kosovskog oficira za vezu u Beogradu.
 
Rođen je u Kosovskoj Mitrovici, a završio je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Prištini i magistarske studije iz oblasti međunarodnih odnosa u Univerzitetu Ortega i Gaset u Madridu.
 
Peci je bio osnivač i izvršni direktor Instituta za politička istraživanja i razvoj (KIPRED) i osnivač i izvršni direktor Kosovske fondacije za civilno društvo u Prištini.
 
Peci je takođe bio predavač na Američkom univerzitetu u Prištini i predavač nacionalne i međunarodne bezbednosti na Univerzitetu u Prizrenu (javni univerzitet), navodi se i da je bio gostujući predavač Centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga u Ženevi i Centra za bezbednosnu politiku u Ženevi.
 
Bio je i član savetodavnog odbora Balkan mozaik fondacije sa središtem u Sofiji, kao i član Saveta Kluba za spoljnu politiku u Prištini. Objavljivao je radove iz oblasti politike bezbednosti i spoljne politike.
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca