Olimpijski komitet Kosova predstavio učesnike ZOI „Peking 2022“
28/01/2022 17:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 494 |
|

Kosovo Online, Koha ditore, 28.01.2022. - Olimpijski komitet Kosova (OKK) predstvio je danas kosovske sportiste koji će učestvovati na zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu 2022, prenosi Koha.

Predsednik OKK Ismet Krasnići je ovom prilikom rekao da će za Kosovo po prvi put nastupati sa dva predstavnika.

„Ovo je drugi put da učestvujemo. Aljbin Tahiri i Kijana Krieziu će nas predstavljati u važnim takmičenjima. Tahiri se takmiči u četiri discipline, a Krieziu u veleslalomu i prva je žena sa Kosova u toj disciplini. Ponosni smo što smo među 90 država učesnica, s obzirom na to da 105 država nije dostiglo normu. Ovo je za nas veliko dostignuće. Još jedan važan detalj je da će zastavu na ceremoniji otvaranja nositi Tahiri. Naša očekivanja u Pekingu nisu kao u Tokiju, jer se zna da je jaka konkurencija u skijanju. Dobar plasman takmičara biće veliki uspeh za Kosovo. Tim odlazi sutra, a ostatak 2. februara“, rekao je Krasnići.

Predsednik Skijaškog saveza Kosova Miljaim Keljmendi rekao je da ima velika očekivanja na predstojećim Olimpijskih igara od učesnika sa Kosova.

„Uspeli smo da budemo među mnogim zemljama i to me čini ponosnim. Verujem da će dati sve od sebe da uspeju. Ako uđemo među 30 najboljih, to će nam biti kao srebrna medalja“, rekao je Keljmendi.

Skijaš Aljbin Tahiri je istakao da se oseća ponosno što će predstavljati Kosovo.

„Veoma sam ponosan što predstavljam Kosovo u Pekingu. Hvala OKK i Savezu što su mi dali još jednu šansu. Uvek se osećam ponosno kada se takmičim sa zastavom Kosova. Nekada sam bio sam, a sada sam sa Kijanom i nadam se da ću u budućnosti imati još koelga takmičara iz reprezentacije“, rekao je Tahiri.

 

 


Komentari posetilaca