Onlajn kulturni program Doma kulture za petu nedelju izolacije
13/04/2020 17:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 518 |
|

Čaglavica, 13.04.2020. – Dom kulture "Gračanica“ je za petu nedelju izolacije i ograničenja izazvanih epidemijom koronavirusa, pripremio nove onlajn kulturne sadržaje.

Program pete nedelje – Kultura u Doba korone započeće se zvucima džez muzike. Pred posetiocima stranice Doma kulture „Gračanica“ su nove i stare pesme srpske džez pevačice, kompozitorke i tekstopisca, Lene Kovačević.

Ovo je i prilika da se podsetimo njenog koncerta koji je sa Džezerima održala u Gračanici 2016. godine, poručuju iz Doma kulture.

Lena Kovačević će se publici obratiti preko Fejsbuk stranice.

Utorak je namenjen predstavljanju eminentnih umetnika sa KiM-a i njihovog stvaralaštva.

Profesor Petar Đuza, sa kojim razgovaramo ovog utorka, pripada samom vrhu kosovskometohijskih umetnika. Pored slikarstva i pedagoškog rada na Fakultetu umetnosti, profesor Đuza se bavi likovnom kritikom, teorijom umetnosti, kao i savremenim vidovima vizuelnih umetnosti i multimedijom, poručuju iz Doma kulture.

Razgovor sa profesorom Petrom Đuzom će voditi Nebojša Jevtić, istoričar umetnosti i Maja Todić, slikar. Nakon razgovora, biće prikazana izložba Đuzinih slika iz fundusa Doma kulture Gračanica nastalih na likovnoj koloniji „Vidovdan“.

Sledećeg dana, takođe u 18:00, emituje se lutkarska predstava „Budi to što jesi“, po motivima istoimene priče Florijana Zdenjaka, u adaptaciji i režiji Boška Boškova.

Predstava „Budi to što jesi“ je priča o malom tužnom psiću Glisti, koji je nesrećan zato što ga drugi psi ismejavaju i rugaju mu se zbog njegovog izgleda. Tako sav utučen pokušava da uz pomoć drugih životinja reši svoj problem.

Preko linka će se posetiocima Fejsbuk stranice Doma kulture obratiti Nevena Nedeljković, nekadašnji član AP „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“.

U četvrtak se prikazuje dokumentarni film „Bogoslovija zvuci“ autora Predraga Radonjića.

Dokumentarni film prikazuje život učenika u Bogosloviji „Kirilo i Metodije“ u Prizrenu nakon obnove 2011. godine. Ovaj dokumentarac je pobednik Festivala dokumentarnog filma GRAFEST.

Na Veliki petak neće biti programa, dok je subota sa druge strane, namenjena Školi baleta.

Nastavnik baleta Nikola Korać, pripremio je nove video lekcije. Stoga ove subote budite ispred vaših računara raspremite i prilagodite sobu, napravite punđu i obucite triko, poručuju iz Doma kulture.


Komentari posetilaca