Opština Gračanica: Evropski standardi štite pse lutalice
13/06/2013 15:27|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1343 |
|

Opština Gračanica, kao i do sada, preduzima sve neophodne mere da bi zaštitila svoje građane. Problem pasa lutalica je jedan od onih koji mora biti rešen. Zbog evropskih standarda koji bezuslovno štite pse lutalice, pre dva dana je na ulicama Gračanice dvoje ljudi ujeo pas lutalica, oni su se obratili Domu zdravlja u Gračanici, gde im je pružena urgentana pomoć, saopštila je opština Gračanica. 
- Na osnovu evropskih standarda, ukoliko neko usmrti psa na ulici može krivično da odgovara. Opština Gračanica je do sada, u saradnji sa opštinom Priština, sprovela nekoliko akcija hvatanja pasa lutalica na teritoriji opštine, koji su bili odveženi u Centar za zbrinjavanje uličnih pasa, gde je urađena kastracija, vakcinisanje protiv besnila, a nakon toga su psi vraćeni na mesto gde su pronađeni, piše u saopštenju dostavljenom medijima. 
- Gradonačelnik Opštine Gračanica Bojan Stojanović kaže da mu je žao što je došlo do povrede građana, a da je sreća što se radi o povredama koje nisu opasne po život, istakavši da će Opština Gračanica učiniti sve da reši ovaj problem kao što je rešila i mnoge druge do sada, saopštila je Opština. 
- Mi smo se potrudili da se ljudski izvinemo za nešto za šta nismo direktno odgovorni. Spremni smo da snosimo sve konsekvence jer je sada momenat koji će i nama pomoći da rešimo ovaj problem. Svi su podjednako odgovorni i Vlada mora da donese odluku zato što se radi o problemu koji se ne tiče samo Opštine Gračanica, kaže gradonačelnik Stojanović, a navodi se u saopštenju. 
- Stojanović dalje ističe da je Opština Gračanica spremna da napravi azil za pse, ali to mora neko da finansira i da se danas za tako nešto finansiraju Udruženja za zaštitu životinja, a ne lokalne samouprave, piše u tekstu.
- Nema više čekanja jer se ovo može desiti i sutra i prekosutra i u narednom periodu. Mnoge probleme smo rešili, rešićemo i ovaj, saopštava gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović. Takođe, on naglašava da će oko ovog slučaja podići tenziju i tražiti da se ovaj problem reši na bilo koji način, jer je to urgentana stvar, kaže se u saoštenju Opštine Gračanica.
 
Izvor: Opština Gračanica
Foto: Opština Gračanica
 

Komentari posetilaca