Opština Gračanica i dalje na događaje poziva samo pojedine medije
15/10/2022 18:48|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 305 |
|

Medija centar Čaglavica, 15.10.2022. - Opština Gračanica nastavlja sa praksom selektivnog pozivanja medija na događaje kojima prisustvuje gradonačelnica ove lokalne samouprave Ljiljana Šubarić.

Medija centar je 11.10.2022. godine objavio informaciju da na „nekoliko poslednjih događaja“ nisu pozvani svi mediji na događaje kojima prisustvuje i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

Nakon toga, oglasilo se i Udruženje novinara Srbije koje je pozvalo rukovodstvo Opštine Gračanica da ne pravi selekciju medija i da poziva novinare svih redakcija na događaje koji su od javnog interesa.

“Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuje što Opština Gračanica selektivno poziva medije na događaje, i to posebno na one na kojima je prisutna i gradonačelnica Ljiljana Šubarić“.

Nakon ovog apela gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić imala je nekoliko aktivnosti na terenu, sa kojih  je poslato samo saopštenje za javnost, a na koje, sudeći po izveštajima medija, nije bio pozvan nijedan medij.

12.10.2022. godine gradonačelnica Gračanice je sa svojim saradnicima obišla radove na asfaltiranju ulica u Sušici, a sutradan, 13.10.2022. primila je ambasadora Švedske na Kosovu  Jonasa Vesterlunda. Na oba događaja najverovatnije nije pozvan nijedan medij, jer su u vezi sa ovim događajima gotovo svi lokalni mediji preneli samo saopštenje Opštine Gračanica.

Danas je gradonačelnica Gračanica Ljiljana Šubarić takođe bez prisustva medija posetila porodicu Stević iz Gračanice i porodicu Rašić iz Dobrotina kojima je dopremljen ogrev pred predstojeću zimu.

Šubarićeva je danas je obišla i radove na asfaltiranju puta u Gornjoj Gušterici, a na ovaj događaj su za razliku od prethodnih pozvani pojedini mediji. Prema medijskim izveštajima i fotografijiama koje je danas objavila RTV Gračanica, ovaj događaj je pratio samo ovaj medij.

Medija centru poziv za praćenje navedenih događaja nije stigao, ali jeste saopštenje Opštine Gračanica.

Medija centar pokušao je da od službenika za javno informisanje Opštine Gračanica Nebojše Ćirkovića sazna  – zašto se nastavlja praksa nepozivanja svih medija na događaje od javnog značaja, ali se Ćirković nije javljao na telefon.

 

 


Komentari posetilaca