Opština Štrpce: Izgradnja MHE u Štrpcu obustavljenja do daljnjeg
06/05/2019 18:09|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 638 |
|

Opština Štrpce, 06.05.2019. - Nakon sastanka koji je danas održan u Štrpcu između predstavnika Opštine, predstavnika građana opštine Štrpce , " Matkos grupe ", Policije Kosova za region Uroševac, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i regulatorne kancelarije za energiju odlučeno je da se radovi na izgradnji mini-hidroelektrane na mestu Obe reke zaustave do daljnjeg dok se ne proveri sva dokumantacija i papiri koje " Matkos grupa " poseduje.
 
Iz Opštine Štrpce nakon održanog sastanka je poručeno da se ulažu svi napori kako bi se ovaj situacija trajno rešila i kako bi se izbegli svi dalji problemi a vodosnabdevanje mesta koja se vodom napajaju iz Kaluđerke i Bolovanke teklo nesmetano.
 
" Nas primarni cilj je da ovaj problem rešimo trajno. Opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Bratislavu Nikoliću su uvek na prvom mestu bili interesi građana ove opštine, što se pokazalo bezbroj puta. U dogovoru i zajedničkim snagama sa stanovnicima naše opštine rešavaćemo sve ono sto stoji na putu boljeg života i budućnosti naših stanovnika", naveli su iz Opšine.
 
Ističu da je najbitnije da su predstavnici onih koji su uključeni u proteste sa današnjeg sastanka izašli zadovoljni.
 
" Danas smo uradili veliku stvar ali se nećemo zaustaviti na ovome jer ćemo u narednom periodu intezivirati sastake sa svim revlevantnim institucijama kako bi pronašli trajno rešenje "
 
Iz Opštine su jos jednom osudili  prekomernu upotrebu sile koju je uptrebila jedinica Rosu u petak i naveli da će takodje tražiti da odgovorni u ovom slučaju budu adekvatno kažnjeni.

Komentari posetilaca