Osam povređenih u saobraćajnom udesu u Kosovskoj Mitrovici
31/05/2013 18:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 795 |
|

U saobraćajnoj nesreći koja se zbog neprilagođene brzine dogodila rano jutros u Kosovskoj Mitrovici povređeno je osam osoba, a najteže jedna ženska osoba koja je transportovana na lečenje u Kragujevac.
 
Načelnica mitrovičke bolnice dr Danica Radomirović rekla je Tanjugu da je na intezivnoj nezi muškarac čije zdravstveno stanje je sada stabilno, a ima teže povrede glave, nosa i rebara. 
 
Četiri osobe su hospitalizovane na hiruškom odeljenju zbog povreda u predelu glave i tela oni su za sada takođe stabilno, rekla je Radomirovićeva. 
 
Načelnik hirurgije u bolnici u Kosovskoj Mitrovici dr Radimir Janković izjavio je Tanjugu da je teško povređena devojka koja je transportovana za Kragujevac jer ima povredu mozga i moždanog stabla. 
 
Jankovića je naveo da se nada će oporavak teže povređenog pacijenta koji je na intenzivnoj nezi biti brz i dobar i napomenuo da su ostali pacijenti dobro, kao i da se u njihovim slučajevima ne radi o teškim povredama. 
 
Načelnica bolnice u Kosovskoj Mitrovici kazala je da su dve osobe iz ove saobraćajke nakon ukazane lekarske pomoći puštene odmah na kućno lečenje. 
 
Na centralnoj gradskoj ulici i jutros su se mogli videti dva putnička automobila koja su oštećena u sudaru, a u jednom od njih mogli su se videti i tragovi krvi. 
 
Vozila su uklonjena nešto pre podne sa mesta događaja, a u njima su rano jutros uglavnom bili student koji su se vraćali za Zvečan iz provoda u Kosovskoj Mitrovici. 
 
Zamenik regionalnog direktora kosovske policiije Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je do saobraćajne nesreće došlo rano jutros oko 4:20 časova u ulici Kralja Petra Prvog u severnom delu Kosovske Mitrovice. 
 
Uzrok ove teške saobraćajne nesreće je neprilagođena brzina i nepoštovanje saobraćajnih propisa, kazao je Medić. 
 
Jedno od dva vozila koja su učestvovala u ovoj saobraćajki je nepropisno ušlo u raskrsnicu usled čega je došlo do sudara, dodao je Medić pozivajući se na preliminarne rezultate policijskog uviđaja. 
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca