Osmani na ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa III
05/05/2023 13:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 212 |
|

Kim, 05.05.2023. - Na poziv Kralja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Čarlsa III, kosovska predsednica Vjosa Osmani će u pratnji prvog gospodina Prindona Sadrijua, predstavljati Kosovo na ceremoniji krunisanja kralja.

Pre ceremonije krunisanja, predsednica Osmani će danas, 5. maja, prisustvovati prijemu koji za svetske lidere organizuju kralj Čarls III i članovi kraljevske porodice u Bakingemskoj palati, navodi iz njenog kabineta.

Predsednica Osmani i prvi gospodin, zajedno sa šefovima država iz celog sveta, učestvovaće 6. maja na zvaničnoj ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa III u Vestminsterskoj opatiji, u isto vreme Osmani će preneti čestitke naroda i institucija Kosova, a potvrdiće i nepokolebljivu posvećenost daljem produbljivanju bilateralnih odnosa i saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom.

Tokom boravka u Londonu, kako se dodaje u saopštenju, predsednica Kosova i prvi gospodin će učestvovati i na prijemu koji državni sekretar za spoljne poslove Ujedinjenog Kraljevstva Džejms Kleverli organizuje za svetske lidere.

 

 


Komentari posetilaca