Otvorena deonica železničke pruge; Kurti: Nastavićemo rekonstrukciju
05/11/2023 13:28|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 81 |
|

Gazeta Ekspress, Kim, 05.11.2023. - Ministar za infrastrukturu, Ljiburn Aljiu, saopštio je da je zajedno sa premijerom Aljbinom Kurtijem i pojedinim svojim kolegama ministrima juče svečano otvorio tunel T6 i T7, jedan dužine 262, a drugi 122 metara, u okviru železničke linije Đeneral Janković-Kosovo Polje.

Opisujući ovo kao jedan od najvažnijih događaja i odlučujući trenutak za železnicu, premijer Aljbin Kurti je rekao da će ova železnička pruga biti nastavljena do Mitrovice, a zatim do severne granice Kosova.

„Danas obeležavamo odlučujući trenutak za železnicu u Republici Kosovo. Inauguriramo rekonstrukciju linije 10 koja povezuje Đeneral Janković i Kosovo Polje. Konkretno, ponovo otvaramo dva tunela — jedan u dužini od 262 metra i drugi od 122 metra — koji su bili potpuno srušeni. Preko 164,5 miliona evra je vrednost radova samo na ovom segmentu linije 10, od granice sa Severnom Makedonijom do Kosova Polja. Preko 200 miliona evra je vrednost radova koje planiramo u preostalom segmentu, od Kosova Polja do Mitrovice i od Mitrovice do severne granice Republike Kosovo“, rekao je Kurti.

On je izrazio zahvalnost Evropskoj uniji, Evropskoj investicionoj banci i Evropskoj banci za obnovu i razvoj, na podršci u finansiranju i rekonstrukciji ove železničke pruge, koja će građane Kosova još više približiti Evropskoj uniji.


Komentari posetilaca