Peci podneo ostavku, dolazi Sadiku, svraća Čitaku
19/06/2013 22:16|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 789 |
|

Posle samo dva radna dana prištinski oficir za vezu Ljuljzim Peci podneo je danas ostavku na tu funkciju nezadovoljan kritikama kosovskog premijara Hašima Tačija. 
 
Peci je naveo da je ostavku podneo jer ga je Tači kritikovao zbog izjava medijima "da se normalizacija odnosa može očekivati tek kada Srbija prizna Republiku Kosovo, prenose prištinski mediji".
 
Prištinski oficir za vezu, razloge za ostavku izneo je u pismu predsednici Kosova Atifefiti Jahjagi. 
 
Beograd i Priština razmenili su 17.juna u podne oficire za vezu pošto je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini, a Peci u Misiji EU u Beogradu.
 
Time je zvanično izvršena razmena oficira za vezu, što je jedan od rezultata pregovora premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija.
 
Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Enver Hodžaj predložio je Valjdeta Sadikua, ambasadora u Hrvatskoj, za oficira za vezu sa Srbijom, saopštilo je Ministarstvo u Prištini.
 
Sadikuu mandat ambasadora u Zagrebu ističe 1. jula.
 
A, kosovska ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku učestvovaće na skupu koji će u petak, 21. juna, organizovati Forum za etničke odnose, potvrdio je danas direktor tog foruma Dušan Janjić.
 
Janjić je precizirao da će tema skupa biti evropske intregracije i primena briselskog sporazuma.
 
- Sve je zamišljeno tako da ona i ja održimo zajedničko predavanje, dodao je Janjić.
 
Izvor: New Press
 
 
 

Komentari posetilaca