Pesnički susret „Lazar Vučković“ 14. i 15 oktobra
14/10/2021 09:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 787 |
|

Izvor :
Medija centar Čaglavica
 

U Prizrenu, ispred rodne kuće pesnika i novinara Lazara Vučkovića 14. oktobra u 14 časova biće otvoren Pesnički susret „Lazar Vučković“.  

Kulturna manifestacija se nastavlja istog dana u Domu kulture Gračanica u 18 časova, gde će se održati pesničko veče. Tom prilikom će biti dodeljene nagrade za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Drugog dana manifestacije pesnici će, kako se u saopštenju navodi, sa početkom u 10:30 u prisustvu učenika i nastavnika, kazivati svoje stihove u porti crkve Uspenje Presvete Bogorodice u Bostanu. U programu će učestvovati pesnici: Bratislav Bata Milanović, Radomir Stojanović, Milica Bakrač, Ratko Popović, Milan Mihajlović i drugi.

Susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića, koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“.

Organizator ovog dvodnevnog pesničkog susreta su Ustanova za novinsko izdavačku delatnost „Panorama-Jedinstvo“ i Dom kulture „Gračanica”.

U saopštenju se dodaje da će se poštovati sve mere zaštite od koronavirusa.


Komentari posetilaca