Petković: Jedini cilj akcije zastrašivanje srpskog naroda
16/03/2022 11:21|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 303 |
|

Gračanica online.info, 16.03.2022. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je „više do zuba naoružanih i maskiranih pripadnika kosovske policije ROSU upalo jutros nešto pre 6 sati u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici“.  Kako je naveo, oni su istovremeno upali i u zgradu Privremenog organa opštine Štrpce i prema informacijama sa terena i dalje se nalaze u pomenutim objektima.

„Pod izgovorom nastavka nekakve akcije pod nazivom „Brezovica“, oko 15 pripadnika ROSU, dugim cevima uperenim u starce i žene pretresali su srpske kuće, uznemiravali meštane, blokirali rad opštine i vozilima ometali funkcionisanje normalnog života“, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković napominje da ova akcija dolazi dan pred obeležavanje Pogroma nad srpskim narodom na KiM 17. marta 2004. godine i, kako je rekao, pokazuje da „nema veze ni sa kakvom navodnom borbom protiv korupcije nego je jedini cilj da se zastraši srpski narod, unese nemir u srpske sredine i preostali Srbi na ovaj način proteraju sa svojih vekovnih ognjišta“.

„U prilog tome svedoči i činjenica da su albanski političari i prethodnu akciju tempirali na Badnji dan, baš uoči obeležavanja Božića, najvažnijeg praznika Srba“, navodi Petković, dodajući da se „uprkos ovim bestijalnim pritiscima, Srbi na Kosovu i Metohiji neće pokolebati ni slomiti“, te da će nastaviti da čuvaju mir i stabilnost u ova krizna vremena koja su zadesila Evropu i svet.

„S druge strane, očigledna je namera i Aljbina Kurtija i njegovih poslušnika da isprovociraju neodmerenu reakciju srpskog naroda i izazovu novu destabilizaciju prilika na terenu“, istakao je Petković, napominjući da će „o najnovijoj provokaciji usmerenoj prema Srbima na KiM“, obavestiti i sve međunarodne predstavnike, jer kako je naveo, takozvani obračun s korupcijom ne sme biti izgovor za zastrašivanje i maltretiranje srpskog naroda koji ionako živi u otežanim i specifičnim uslovima“.

 

 


Komentari posetilaca