Petković: Ko je Kurti da daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću?
31/03/2023 11:38|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 232 |
|

Medija centar Čaglavica, 31.03.2023. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu premijera Kosova Aljbina Kurtija – da neće dati dozvolu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da uđe na Kosovo.

„Nervoza Aljbina Kurtija zbog dogovora u Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda, ali sa obavezom formiranja ZSO, svakoga dana eskalira. Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, iako se on tu ništa ne pita!“, saopštio je Petković, dodavši:

„Ko je Kurti da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji ovo pitanje jasno regulišu?“.

U saopštenju se navodi i da je u Ohridu jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje.

„Ovakve izjave Aljbina Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu. Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više. Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla“, navodi Petković u saopštenju.

 

 


Komentari posetilaca