Petković: Važno je da su UNDP i EU odustali od obnove kuće nacističkog saradnika
09/02/2022 14:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 260 |
|

RTV KIM, 09.02.2022. - Odluku UNDP-ja i kancelarije EU na Kosovu da obustave rad na obnovi kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve je pozdravio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Važna vest da su UNDP i EU odustali od obnove kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, ali se očekivalo da će albanski političari nastaviti sa relativizacijom zločinaca i revizijom istorije! Da javnost nije digla glas, Aljbin Kurti bi progurao ovaj projekat do kraja", napisao je Petković na Tviteru.

Podsetimo, UNDP i kancelarija EU na Kosovu su u zajedničkoj izjavi u utorak kasno popodne saopštili da su obustavili rad na spornom objektu u južnom delu Kosovske Mitrovice, koji se povezuje sa Džaferom Devom.

Njihovom odustajanju od ranije najavljenog projekta je prethodio žestok otpor domaće i strane javnosti. Oglasili su se, između ostalih, i: ambasador Nemačke na Kosovu Jern Rode, izvestiteljka za Kosovo i poslanica u EP Viola fon Kramon, istoričar i lovac na naciste Efraim Zurof, gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, ministarka kulture i informisanja Republike Srbije Maja Gojković.

 


Komentari posetilaca