Petković i Bisljimi danas u Briselu o implementaciji dogovora u Ohridu
04/04/2023 11:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 241 |
|

Kim, 04.04.2023. - Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, sastaće se danas u Briselu, gde bi trebalo da razgovaraju o sprovođenju sporazuma iz Ohrida.

Petković i Bisljimi sastaće se u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou, uz posredovanje EU, a sastanak bi trebalo da počne u 11 časova.

Portparol u Evropskoj komisiji Peter Stano izjavio je da se Evropska unija nada da događaji poslednjih dana na Kosovu neće uticati na sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine koji će danas razmotriti prve korake za primenu Ohridskog sporazuma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će pregovori na tehničkom nivou u Briselu biti teški, jer, kako je naveo, ne misli da Priština planira da bilo šta stvarno uradi.

"Srbija je posvećena dijalogu i ispuniće obećano, a ono što smo rekli da nećemo uraditi, naravno da nećemo uraditi", naglasio je Vučić.

Ovaj sastanak dolazi tokom pojačanih tenzija na severu Kosova a zbog hapšenja Srbina M.B. iz Zubinog Potoka, ali i spaljivanja više automobila sa registarskim oznakama RKS.

 


Komentari posetilaca