Petković na Badnji dan i Božić na Kosovu
06/01/2022 17:55|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 293 |
|

Medija centar Čaglavica, 06.01.2021. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boraviće povodom Božićnih praznika, danas i u petak, 6. i 7. januara na Kosovu. Kako je saopšteno, Petković će sutra u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

Danas, na Badnji dan, Petković će u 15 sati, biti u Zvečanu, u porti crkve Svetog Đorđa, a u 16 sati u porti crkve Svetog Dimitrija, u Kosovskoj  Mitrovici, prisustvovati paljenu Badnjaka i obratiti se okupljenim građanima, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

U petak, 7. januara, u 7:10 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju će u Prilužju, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića.

Nakon toga, Petković će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

U 12:00 sati u selu Prekovce, opština Novo Brdo, Petković će obići Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“.

Posetu Kosovu Petković će završiti u selu Pasjane, u opštini Gnjilane, gde će u 14 sati obići porodilište u Zdravstvenom centru Pasjane i razgovarati sa rukovodstvom centra.

Kako se ističe, sve aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića biće sprovedene uz poštovanje epidemioloških mera.


 

 

 


Komentari posetilaca