Petković o akciji u Štrpcu: Novi teror Kurtija
21/12/2021 11:30|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 270 |
|

RTV KIM, 21.12.2021. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oglasio se saopštenjem nakon jutrošnje akcije Kosovske policije u Štrpcu, navodeći da su hapšenja opštinskih službenika još "jedan brutalan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u pokrajini i novi teror Aljbina Kurtija".

Kako se navodi u saopštenju, od jutros se opština Štrpce nalazi se u blokadi, ulice su zatvorene, mnoge srpske kuće pretresene, a narod zastrašen i onemogućen da obavlja osnovne poslove.

"Pod maskom i izgovorom nekakve borbe protiv korupcije, Aljbin Kurti ponovo šalje specijalce Rosu, pod punom ratnom opremom, u srpske sredine, sa jedinim ciljem da Srbe koji su ostali bedem odbrane naših nacionalnih interesa u pokrajini kriminalizuje", stoji u saopštenju direktora Kancelarije za KiM. 

Petković se pita kako to da Kurti ne vidi korupciju i kriminal u svojim redovima, kada je, kako navodi, "i svim međunarodnim faktorima poznato da svi tokovi prljavog novca idu kroz albanske sredine".

"Opština Štrpce, kao snažno srpsko uporište i najjužnija tačka srpskog opstanka na KiM, očigledna je meta upravo zbog važnosti za naš narod koji je ovde ostao i opstao, uprkos svim izazovima i poteškoćama. Nikakve akcije Aljbina Kurtija neće slomiti srpski otpor i srpsko jedinstvo u pokrajini, oličeno u Srpskoj listi i u tome ćemo istrajati uprkos svim pritiscima", istakao je on.

Zaključuje se da do ove akcije ne dolazi slučajno, baš u današnjem danu, kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da potpiše šest važnih sporazuma u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Podsetimo, u akciji policije i tužilaštva u Štrpcu uhapšeno je deset osoba, među kojima i bivši predsednik opštine Štrpce, direktor urbanizma, još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća, zbog sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

 


Komentari posetilaca