Petković razgovarao sa nezaposlenim medicinarima
28/12/2021 15:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 277 |
|

RTV KIM,  28.12.2021. - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Palati Srbija sa grupom nezaposlenih građana koja je učestvovala na konkursu za posao u Kliničko-bolničkom centru Priština u Gračanici. 

Petković je na Fejsbuku napisao da je razgovarao sa žiteljima Gračanice, Badovca, Dobrotina, Lapljeg Sela, Lipljana, Ugljara, Gušterice, Donje Brnjice, Kosova Polja koji su došli u Beograd da iznesu svoje probleme i životne situacije.

"Otvoreno smo popričali, svako od 21 prisutnog izneo je svoju situaciju, a mi smo ih sve saslušali i ponudili pomoć kroz projekte Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Zajedno smo zaključili da se decenijski problemi ne mogu rešiti preko noći, ali da smo mnogo toga pokrenuli i realizovali i da je Kancelarija za KiM njihova kuća u koju su uvek dobrodošli. Želim i da im zahvalim što veruju svojoj državi i predsedniku Aleksandru Vučiću, jer smo tu jedni za druge, uvek i u svemu", naveo je on.

Nakon sastanka sa direktorom Kancelerije za KiM nezaposleni medicinari poručili su da veruju državi Srbiji i da je ona jedini način za "opstanak i ostanak naroda na Kosovu i Metohiji", te da su im upućene "tople reči koje su umirile njihova srca".

Posle jučarešnjeg protesta ispred Uprave KBC-a, grupa Srba sa centralnog Kosova je noćas krenula u Beograd kako bi ispred Predsedništva zrazila nezadovoljstvo odnosom lokalnog rukovodstva KBC-a u Gračanici prema njima, a pre svega, kako su tada naveli, "rodbinskog zapošljavanja i samovolje ljudi na vlasti".


Komentari posetilaca