Petkoviću ponovo zabranili ulazak na Kosovo
02/12/2021 19:54|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 249 |
|

RTV KIM, 02.12.2021. - Direktoru Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petru Petkoviću ponovo nije dozvoljeno da poseti Kosovo gde je, kako se navodi u saopštenju, trebalo da obiđe srpski narod i uruči pomoć. Ovo je, prema podacima Kancelarije, peta zabrana Petkoviću od početka godine.

Iz Kancelarije se navodi da je „Priština ponovo prekršila sporazume postignute u Briselu o slobodi kretanja i o zvaničnim posetama“ nakon što je odluku da Petkoviću ne dopusti da uđe na Kosovu donela pola sata pre početka njegove posete.

„Posetu sam uredno najavio u skladu sa sporazumom, ali Priština ponovo krši sve sporazume. Ideja moje posete Кosovu i Metohiji je bila da posetim učenike Bogoslovije u Prizrenu, da obiđem naše povratnike u selu Novake, ali i da razgovaram sa našim ljudima i socijalno-ugroženim porodicama na severu КiM“, izjavio je Petković na Merdaru.

Petković je novinarskim ekipama koje su sa Kosova došle na Merdare izjavio da mu Priština onemogućava da obavlja svoj posao. Međutim, dodao je da nikakvim zabranama Priština neće moći „vezu između države Srbije i srpskog naroda na КiM na bilo koji način prekine“.

„Mi ćemo nastaviti da se borimo za naš narod, za bolji život u srpskim sredinama i ova zabrana nije nešto što na bilo koji način može da nas pokoleba“, istakao je Petković.

Prethodno, kosovske vlasti su Petkoviću zabranile ulaz na Kosovo 13. januara, 16. aprila, 3. septembra i 23. novembra, navodi Kancelarija.


Komentari posetilaca