Petrović posetio Vitinu i Klokot
14/06/2013 11:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 827 |
|

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sa predstavnicima lokalnih vlasti opštine Klokot i Vitina razgovarao o realizaciji nekoliko projekata koje će zajedno sprovesti lokalne administaracije i Ministarstvo lokalne administracije i samouprave. 
 
U okviru posete opstinama Klokot i Vitina, Petrović je obišao radove na gradskom groblju u Vitini u prisustvu gradonačelnika obe opštine, zatim vitinskog paroha i brojnih novinara. 
 
Predsednik SLS, koji je i zamenik kosovskog premijera, izrazio je zadovoljstvo da je jedan takav projekat urađen u saradnji Ministarstva administracije i lokalne samoprave, opština Vitina i Kolokot i Srpske pravosavne crkve. 
 
Govoreći o značaju uređenja groblja Petrović je istakao da osim značaja za porodice, čiji su najbliži sahranjeni na tom do juče korovom zaraslom groblju, ovo je i dobar primer rešavanja problema građana kroz saradnju više institucija na Kosovu. 
 
Nakon obilaska groblja Petrović je sa saradnicima posetio crkvu sv. Petke u Vitini i parohijskom dom i u njemu razgovarao sa meštanima u Vitini, kao i o problemima sveštenstva.
 
Prilikom posete opštini Klokot zameniku premijera Petroviću je dodeljena zahvalnica opštine za doprinos i saradnju sa opštinom, kao i za finansijsku podršku za uređenje verskih objekata u tom kraju. 
 
Izvor: SLS
Foto: SLS
 
 

Komentari posetilaca