PIK: Uhapšena četiri policajca zbog ranjavanja M. J.
12/04/2023 15:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 268 |
|

Medija centar Čaglavica, 12.04.2023. - Policijski inspektorat Kosova kasno sinoć saopštio je da su četvorica policajaca suspendovana, a potom i uhapšena, kao i da je jedan od policajaca u slučaju ranjavanja Srbina na putu Leposavić – Zvečan, tereti se za ubistvo u pokušaju.

„Na osnovu do sada dobijenih informacija i dokaza suspendovana su četiri policijska službenika, tri službenika koja nisu prijavila slučaj i jedan službenik zbog neprijavljivanja i učešća u slučaju. Nakon preduzimanja više istražnih radnji u koordinaciji sa tužilaštvom, istražitelji IPK-a su danas u večernjim satima uhapsili četiri policijska službena lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo „neprijavljivanje krivičnog dela“, a jedan od njih je osumnjičen za krivično delo. ubistvo u pokušaju“ (vezano za član 28. Krivičnog zakona Republike Kosovo)“, navodi se u saopštenju Policijskog inskeptorata Kosova.

Navodi se da je odlukom tužioca uhapšenim policajcima određeno zadržavanje do 48 sati.

„Istražitelji IPK-a preduzimaju i druge istražne radnje radi rasvetljavanja svih okolnosti ovog slučaja u punoj koordinaciji sa Državnim tužiocem. Ostale radnje biće preduzete u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a i u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom“., zaključuje se u saopštenju.

 


Komentari posetilaca