PKS:„Vlast u Srbiji sa velike fizičke distance simbolično rida za Oliverom"
16/01/2022 20:18|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 740 |
|

Newpress, 16.01.2022. - Saopštenje: Partija kosovskih Srba

Povodom obeležavanja četvorogodišnjice ubistva Olivera Ivanovića, ali i današnjim glasanjem Srba sa Kosova na referendumu van teritorije Kosova oglasila se Partija kosovskih Srba. Iz ove stranke se navodi da će „jedan običan januarski dan, 16-ti po redu, postati upamaćen kao simboličan ali i presudan za Srbe i njihovu sudbinu na Kosovo”.

“Tog 16 januara sve je simbolično, izuzev ubistva Olivera Ivanovića koje je stvarno i mučki izvedeno pre četiri godine.  Danas 16.01.2022. vlast u Srbiji sa velike fizičke distance simbolično rida i žali za ubijenim Oliverom”.

Gradovi centralne Srbije poput Novog Pazara, Raške, Kuršumlije i Vranja, simbolično su pridodati  Kosovskom vilajetu na jedan dan i za jedan cilj kako bi simbolično vlast sprovela referendum na „čitavoj“ teritoriji Srbije, dodaje se u saopštenju.

“I opet tog 16 januara, Srbi sa Kosova po prvi put pođoše nizvodno od reke Ibar da osete malo Srbije jer je na Kosovu danas neće biti, kao ni referenduma njihove države. Ali i to je samo simboličan poraz, a ne stvaran kako im jutros poručiše gospoda iz Srpske liste, dok su im u promrzle ruke stavljali po jedan sendvič. Opet simbolično istog ukusa i sastava kakav i naša braća u ostatku Srbije simbolično dobijaju još od 2012. Godine”.

Iz Partije kosovskih Srba dalje poručuju:

“Simbolično, mi koji se NE slažemo sa izdajničkom politikom režima, koji NE želimo da glasamo van Kosova, koji NE jedemo sendviče. Mi ćemo opet ali NE simbolično, već stvarno reći NE”, zaključuje se u saopštenju PKS dostavljenom medijima.  

 

 


Komentari posetilaca