Plaketa za ”Najpleminitiji podvig godine” manastiru Draganac
05/04/2023 15:41|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 366 |
|

Kim, 05.04.2023. - Tradicionalna nagrada lista Večernje Novosti za Najplemenitiji podvig godine“ dodeljena je manastiru Draganac u Kosovskom Pomoravlju. Ova nagrada se dodeljuje 60. put.

Po odluci žirija, kojim je predsedavao akademik Matija Bećković, bratstvo manastira Draganac nagrađeno je za kolektivni podvig za obnovu prosvetiteljske uloge i kao duhovno sedište 30000 Srba Кosovskog Pomoravlja, a uručenju nagrade prisustvovao je iguman manastira otac Justin kao i vikarni episkop novobrdski Ilarion koji je do prošle godine obavljao dužnost igumana ove svetinje.

„Posebno smo ponosni na svu decu koja manastir Draganac osećaju kao svoj dom, a zlatnog predstavnika deca Кosova i Metohije dobila su u Pavlini Radovanović devojčici iz Orahovca koja svojim anđelskim glasom vida rane našem narodu“, poručili su iz manastira. Zahvalili su se se Gospodu koji umire da bi nas vaskrsavao svaki dan, vladikama raško-prizrenskom Teodosiju i novobrdskom Ilarionu za očinsku brigu, trpljenje i duhovno vođenje, sveštenstvu i monaštvu SPC za primer kojim se učimo i vodimo“, navedeno je u saopštenju manastira Draganac.

 

 


Komentari posetilaca