Planinarska akcija “Rogozna 2022” krajem marta
15/03/2022 14:00|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 719 |
|

RTV KIM, Radio Kontakt Plus, 15.03.2022. - Tradicionalna planinarska akcija ”Rogozna 2022”, dvanaesta po redu, biće organizovana 26. marta, izjavio je za Radio Kontakt Plus vodič Planinarskog saveza Srbije Radoljub Knežević.

Polazna tačka je selo Belanska, a potom će planinari obići zaseok Otes, Jeleč grad, kao i Crni vrh (1.479m), gde će se spustiti do sela Grubetiće i krug zatvoriti u selu Belanska.

Usled protivepidemijskih mera i ovogodišnja akcija trajaće samo jedan dan.

„Zbog situacije sa korona virusom i procedure za prelazak administrativne linije, sprečeni smo da ove godine akciju organizujemo u dve etape. I ove, kao i prošle godine, akciju organizujemo na teritoriji opštine Novi Pazar sa izlaskom na najvećni vrh Rogozne – Crni vrh“, navodi Knežević.

Iako je ova akcija namenjena iskusnim planinarima, mogu se prijaviti i oni koji su fizički spremni, imaju adekvatnu opremu i imaju određeno iskustvo u kretanju u prirodi.

„Uslov je da su članovi nekog kluba, mada ja puštam i one koji nisu, s tim što je potrebno da se na vreme prijave, da vidimo o kome se radi, da vidimo da li mogu adekvatno da se pripreme za učešće, jer tu je potrebno ipak malo iskustva“, ističe Knežević.

Organizator obezbeđuje prevoz iz Leposavića, a polazak je predviđen u 05.30h, dodaje Knežević.

„Iz Leposavića cena prevoza je 700 dinara, a iz Novog Pazara u zavisnosti od broja prijavljenih“, navodi.

Takođe, obezbeđen je i smeštaj kako u Leposaviću, tako i u Novom Pazaru.

„U Novom Pazaru je organizovan smeštaj koji košta 1.200 dinara, a u Leposaviću je 800 dinara.“

Zainteresovani se mogu prijaviti do 23. marta na broj: 062 281 282 ili na imejl-adresu: knez003@mts.rs

Ova prolećna akcija pokrenuta je 2009. i prva je u kalendaru Planinarskog saveza Srbije koja otvara sezonu planinarenja na KiM.

Akciju organizuju Planinarski klub „Кopaonik“ iz Leposavića u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije.

 

 

 


Komentari posetilaca