Počeli radovi na izgradnji parka u Skulanevu
12/06/2013 13:16|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1118 |
|

 
Opština Gračanica radi na uređenju parkovske površine u Skulanevu, tako da će
meštani uskoro dobiti uređen prostor za odmor i rekreaciju. Na zahtev meštana Skulaneva, opština Gračanica je započela projekat izgradnje i uređenja parkovske površine u ovom mestu, saopštila je opština. U saopštenju, opština dodaje da se “park gradi u blizini osnovne škole u centru sela, i biće namenjen za odmor i rekreaciju kako deci, tako i odraslima”.
 
- Predviđa se izgradnja i uređenje parka na površini od metara kvadratnih 1100. Projektom je predviđen parkovski prostor sa centralnim krugom, izveden betonskim ivičnjacima i kockama, kao i pešačka staza. Park će biti opremljen klupama za sedenje i lampionima za osvetljenje, ali i ograđen adekvatnom ogradom, saopšteno je iz Odeljenja za urbanizam i planiranje pri opštini Gračanica.
 
Takođe, podseća opština projektom je predviđeno uređenje prostora za zabavu dece, opremljen toboganom, ljuljaškama i klackalicama. Oni dodaju da će prostor će biti oplemenjen sadnica listopadnog i zimzelenog drveća, kao I da je izgradnja parka se finansira sredstvima Opštine Gračanica i Međunarodne kancelarije za migraciju.
 
 
Izvor: Opština Gračanica 
 

Komentari posetilaca