Počelo obeležavanje parking mesta za osobe sa invaliditetom
02/12/2022 15:41|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 273 |
|

Medija centar Čaglavica, 02.12.2022. - Opština Gračanica počela je danas sa obeležavanjem parking mesta za osobe sa invaliditetom. Prvo je obeleženo ispred zgrade Opštine Gračanica i u blizini Pošte.

Predsedavajuća Odbora za osobe sa posebnim potrebama pri Opštini Gračanica Sonja Ilić Odalović rekla je u izjavi za Medija centar da će parking mesta biti obeležena ispred svake javne institucije na teritoriji ove opštine.

“Ispunili smo dato obećanje i napravili jedan mali korak koji našim građanima sa posebnim potrebama mnogo znači. Parking mesta za lica sa povećanom potrebom za zdravstvenom ili socijalnom zaštitom, biće obeležena ispred svake javne institucije na celoj teritoriji opštine Gračanica. Hvala na podršci gradonačelnici, Odboru za lica sa posebnim potreba kao i svim službama koje su učestvovale da ostvarimo ovo. Posvećenost ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom nije samo stvar pravde već i ulaganje u zajedničku budućnost. Ovo što je urađeno je samo deo onoga što smo dužni i po Bogu i po zakonu da uradimo za naše drage sugrađane. Nastavljamo dalje do konačnog cilja, a to je ispunjenje svih zakonskih obaveza koje imamo prema njima. Ovim putem ih srdačno pozdravljam i čestitam Međunarodni dan osoba sa invaliditetom”, rekla je Sonja Ilić Odalović.

Ovo je prvi put da u opštini Gračanica postoje ova parking mesta.

Podsetimo, na nedavnoj debati na temu “Položaj i problemi osoba sa invaliditetom na teritoriji opštine Gračanica”, a koju je organizovao Medija centru u Čaglavici, Sonja Ilić Odalović obećala je da će problem osoba sa invaliditetom koji se odnosi na parking mesta vrlo brzo biti rešen i da će parking mesta biti obeležena ispred svake javne ustanove.

 


Komentari posetilaca