Počelo uklanjanje divlje deponije kod Lepine
17/01/2023 15:01|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 298 |
|

Naša Gračanica, 17.01.2023. - Opštinsko odeljenje javnih službi zajedno sa Javno komunalnim preduzećem „Ekologija“ krenulo je danas sa čišćenjem divlje deponije pored pružnog prelaza na putu Preoce – Lepina.

Uprkos tome što deponija teritorijalno pripada opštini Kosovo Polje opština Gračanica krenula je sa čišćenjem s obzirom da na upućen pisani zahtev niko iz opštine Kosovo Polje nije odgovorio opštini Gračanica.

Procenjeno je da se sa uklanjanjem divlje deponije mora krenuti jer ona ugrožava stanje životne sredine kao i bezbednost na lokalnom putu.

Ista divlja deponija očišćena je poslednji put pre oko godinu dana od strane JKP „Ekologija“ i ekipe Javnih službi Opštine Gračanica ali je nesavesnošću meštana ali i lokalnih izvođača radova ona ponovo pretpana smećem, šutom i građevinskim otpadom delom i na pružnom prelazu gde je jako nepregledno za saobraćaj.

„Opština Gračanica je već nekoliko puta intervenisala na toj deonici puta Preoce – Lepina, očistila tu divlju deponiju ali ona se stvara ponovo. Ekipa Javnih službi je zajedno sa Odeljenjem inspekcije pokušavala da pronađe dokaz o izvršiocima, ali nismo uspeli u toj nameri“, rekao je direktor opštinskog odeljenja javnih službi Vladica Trajković.

Trajković apeluje na građane da ne bacaju otpad na javnim površinama.

 

 


Komentari posetilaca