Počinje “Jesen u Prizrenu”
31/10/2022 15:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 569 |
|

Medija centar Čaglavica, 31.10.2022. - Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju sedmodnevne likovne susrete „Jesen u Prizrenu“.

Umetnici će od 01. novembra 2022. godine sedam dana stvarati u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena. Ovo izuzetno mesto, grad Prizren sa svojim duhovnim, kulturnim i istorijskim vrednostima ugostiće sedam slikara: Biljanu Vuković, Jelenu Milošević  i Ljiljanu Glišović iz Beograda, Ivana Karafilovskog iz Pančeva, Vlatku Milenković iz Despotovca, Anu Bulatović iz Herceg Novog i Lojzea Kalinšeka iz Ljubljane (Slovenija).

„Jesen u Prizrenu“ je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje našeg nasleđa i održava se po osmi put. Ovom kolonijom nastojimo da održimo kontinuitet povratka stvarajuće umetnosti i kulture u ovaj grad, u kome je do rata 1999. godine živelo više od deset hiljada Srba. U toku kolonije slikari će posetiti manastire Visoki Dečani i Pećku patrijaršiju.  Izložba radova biće održana u Prizrenu i Gračanici”, saopšteno je iz Doma kulture Gračanica.

Pokrovitelji kolonije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije uz nesebičnu podršku Eparhije raško-prizrenske.

 

 

 


Komentari posetilaca