Pojedini radnici JP „Mreža Most“ započeli štrajk glađu
29/11/2022 14:04|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 421 |
|

Medija centar Čaglavica, 29.11.2022. - Članovi Sindikalne organizacije Javnog preduzeća „Mreža Most” u  poslovnim jedinicama  “TV  MOST” u Severnoj  Mitrovici, i “RTV Gračanica“ u Gračanici, započeli su danas štrajk glađu, saopšteno je na Fejsbuk stranici ovog sindikata. Kako se navodi u saopštenju pojedini radnici JP „Mreža most“ ovim činom žele da skrenu pažnju javnosti na njihovu  tešku situaciju u preduzeću, te poručuju da neće odustati od štrajka dok se njihovi zahtevi ne ispune.

1.Povećanje plate, jer trenutna neto plata velike većine naših radnika je od 40 000 do 45 000 dinara nije se povećavala zadnje 3,4 godine uprkos ogromnoj inflaciji i teškoj situaciji u društvu.

2.Kosovski dodatak, koji radnici koji rade i živ na KIM nikad nisu ostvarili i još uvek nemamo odgovora zašto , jer je i sam predsednik naše države Aleksandar Vučić još 2018 god. tačno pre 4 god. javno na konferenciji za štampu zamolio Kancelariju za KIM, kako je rekao, da se nađe načina da i radnici JP Mreža Most dobiju kosovski dodatak. Naši novinari imaju pravo na kosovski dodatak isto kao i profesori, doktori i ostali radnici koji primaju Kosovski dodatak. Mi samo želimo da radimo svoj posao, da ostanemo i živimo na KiM sa svojim porodicama ali i da imamo ista prava i uslove kao i radnici u drugim preduzećima.

4.Slobodan rad Sindikalne organizacije u svim poslovnim jedinicama JP „Mreža Most“ gde se vrši ogroman pritisak na članove Sindikata po svim poslovnim jedinicama i stavlja etiketa od pojedinih rukovodioca našeg preduzeća da sindikat radi protiv interesa našeg preduzeća, samo zato što pitamo i tražimo bolje uslove za rad i funkcionisanje, kako preduzeća tako svih radnika zaposlenih u JP „Mreža Most“.

U saopštenju se zaključuje da je do šrajka glađu došlo „nakon mnogih bezuspešnih razgovora, obećanja i pokušaja da razgovorom ova Sindikalna organizacija dođe do rešenja“.

„A poslednja nada svih nas je da predsednik naše države Aleksandar Vučić, koga pozivamo i molimo da nam reši problem“, zaključuje se u saopštenju Sindikalne organizacije Javnog preduzeća „Mreža Most”.

 

 

 


Komentari posetilaca