Pojedini zvaničnici Opštine Gračanica traže od medija da budu posednici
18/10/2022 15:29|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 242 |
|

Medija centar Čaglavica, RTV KIM, 18.10.2022. - Direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović, je kako prenosi RTV KIM „redakciju ovog medija uputio na kabinet gradonačelnice Ljiljane Šubarić radi odobrenja davanja izjave“ za ovaj medij“.

RTV KIM je pokušala da od Popovića sazna „koliko Opština Gračanica pomaže socijalno ugroženom stanovništvu i koliki je broj onih kojima je na teritoriji ove oštine ova pomoć neophodna“?

Po preporuci Popovića RTV KIM obratila se zvaničnim zahtevom kabinetu gradonačelnice Gračanice za odobrenje da Popović „može da odgovori na pitanja ovog medija“, međutim kako se navodi u izveštaju RTV KIM odgovor „u toku dana nije stigao“.

Urednica RTV KIM Zorica Vorgučić rekla je za Medija centar da ovo nije prvi i jedini slučaj, već da ih je bilo više.

“Zaista je neverovatno i zabrinjavajuće da je opština, koja bi trebalo da radi u službi građana, toliko zatvorena za medije, a samim tim i čitavu javnost. Da nisu spremni da odgovore ni na pitanja gde bi mogli i da se pohvale jer imaju rezultate”.

Vorgučićeva se osvrnula i na to što Opština Gračanica u poslednje vreme selektivno poziva medije za praćenje događaja koje organizuje ova lokalna samouprava, a na kojima učestvuje grdonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

“Pitam se ko to u Opštini Gračanica određuje koji će mediji da se pozovu na događaj i zašto naš ne? Nepozivanjem i nedavanjem izjave predstavnici ove institucije neće sprečiti RTV Kim i druge lokalne medije da rade svoj posao, ali će stvoriti sumnju u javnosti da nešto kriju”, navela je Zorica Vorgučić.


Komentari posetilaca