Pokrenuta peticija za obaranje odluke o dodeli zemljišta kod Vojnog remonta
13/01/2024 14:15|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 55 |
|

Medija centar Čaglavica, 13.01.2024. - Srpska demokratija partija čiji je predsednik Aleksandar Arsenijević, organizovala je danas prikupljanje potpisa građan za opoziv nedavne odluke Skupštine opštine Severna Mitrovica o dodeli zemljišta kod Vojnog remonta kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.  

“Na toj parceli se pored Privremenog organa, dva komunalna preduzeća, hale sportova nalaze i stambene zgrade koje su obuhvaćene upravo tom parcelom. Tako da na ovaj zakonit i demokratski način mi želimo da sačuvamo i mir pored svega. Međunarodni partneri Kosova su jasno stavili do znanja gradonačelnicima da ne izlaze iz okvira tehničkog mandata. Međutim ovo je očigledan primer upravo kršenja tih preporuka“, rekao je Arsenijević. 

Građani Severne Mitrovice će peticiju moći da potpišu i sutra od 10.00 do 14.00 časova kod spomenika Caru Lazaru u centru grada, a prikupljanje potpisa trajaće i narednih dana. 

„Već u roku od sat vremena mi imamo preko stotinak potpisa. Peticija će trajati do 29. januara kada moramo u zakonskom roku da je predamo odnosno 30 dana od donošenja odlike 29. decembra. Mi ćemo kasnije, osim danas i sutra gde smo na šetalištu od 10 do 14 časova obilaziti i kafiće, institucije, zgrade, bićemo naravno i sa štandovima na drugim lokalitetima – Mikro naselje, Suvi Do, onaj potez oko upravo autobuske stanice i spornog zemljišta od tri hektara koje su dodelili. Tako da se ja nadam uspehu“, rekao je Arsenijević. 

Za peticiju je potrebno uz kosovsku ličnu kartu prikupiti potpise 10 odsto upisanih birača, odnosno 1.870 potpisa.  

Podsetimo, Skupština Opštine Severna Mitrovica usvojila je na sednici koja je održana 29. decembra odluku da se kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova za „operativne potrebe“ kod Vojnog remonta u severnom delu grada dodeli zemljište površine 27,400 kvadratnih metara. 


Komentari posetilaca