Policajci sa severa se razdužuju, ostavke i u Osnovnom sudu
07/11/2022 13:04|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 253 |
|

RTV KIM, N1, Srna, 07.11.2022. - Srbi sa severa Kosova nastavili su da formalizuju svoje odluke o povlačenju iz kosovskih institucija. Ostavke se od jutros podnose u Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice, a policajci razdužuju svoju opremu i oružje.

Deset poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova jutros je vratilo mandate, a iz Sekretarijata Skupštne potvrđeno je da su mandate vratili svi poslanici Srpske liste uz obrazloženje da mandat vraćaju iz moralnih i ličnih razloga.

„Administarcija u Sekretarijatu Skupštine prihvatila je ostavke i uredno zavela u protokolu“, naveli su iz Sekretarijata.

Srpski policajci iz četiri opštine sa severa Kosova koji su podneli ostavke, od ponedeljka ujutru dolaze u stanicu policije u Kosovskoj Mitrovici kako bi razdužili opremu i naoružanje. Mediji prenose da oni dolaze u stanicu u Kosovskoj Mitrovici pojedinačno ili u manjim grupama.

Više od 300 srpskih policajaca u nedelju je napustilo kosovsku policiju, tako što su uručili otkaze i razdužili uniforme.

Oni su zajedno došli ispred stanice u Kosovskoj Mitrovici, noseći u rukama svoje ostavke na ćirilici, a potom su ušli u zgradu stanice.

Ostavke su formalno u nedelju podneli i gradonačelnici i odbornici četiri opštine na severu Kosova.

Srbi sa severa Kosova su u subotu doneli odluku da napuste kosovske insticuije zbog odbijanja Prištine da obustavi odluku o preregistraciji vozila i odbijanja da formira zajednicu srpskih opština.

 

 


Komentari posetilaca