Policija demantuje medije: Hapšenja nemaju veze sa Ivanovićem i Zumberijem
28/05/2019 11:21|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 565 |
|

RTV KIM, 28.05.2019. - Policija Kosova demantovala je navode pojedinih medija da je “policijska operacija koja se sprovodi u regionima Mitrovica Sever i Mitrovica Jug”, povezana sa ubistvima Envera Zumberija i Olivera Ivanovića.


U saopštenju se navodi da akcija Policije i dalje traje, te da je jedan policajac ranjen i da se nalazi van žvotne opasnosti.

Policija obaveštava javnost da se ova akcija sprovodi u nekoliko opština, a među njima su Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Severna Mitrovica, Južna Mitrovica, Glogovac i Srbica.

Do sada je uhapšeno nekoliko policijskih službenika i građana, srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti.

“Policija Kosova, Policijski inspektorat Kosova je osim na oružani otpor u Severnoj Mitrovici, naišla i na nekoliko blokada na putu koje su postavljene u cilju ometanja kretanja službenih vozila. Tom prilikom bili su prinuđeni da upotrebe određena sredstva kako bi oslobodili puteve i nastavili operacju”, navodi se u saopštenju.

Zbog toga je privedeno nekoliko građana u Severnoj Mitrovici.

“Relevantne institucije pozivaju sve građane da ne postanu žrtve raznih provokacija, jer ova policijska operacija ima za cilj borbu protiv kriminala i u interesu je svih građana i zemlje”.

Policija Kosova pozva medije da se pridržavaju službenih informacija.

 


Komentari posetilaca