Policija Kosova demantovala da su pretučena trojica Srba u blizini prelaza Brnja
23/09/2021 22:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 248 |
|

KoSSev, RTV KIM, 23.09.2021. - Kosovska policija demantovala je da su pripadnici specijalne jedinice iz Prištine u blizini prelaza Brnjak pretukli trojicu Srba, objavljeno je na Fejsbuku Policije Kosova.
„Informacija da je kosovska policija danas u blizini Brnjaka pretukla trojicu Srba nije tačna i namenjena je dezinformisanju javnosti, predstavljanju situacije kao nesigurne po građane, kao i za ispunjenje različitih političkih ambicija“, ističe se objavi.

U saopštenju se napominje da je policijska jedinica usput proverila tri kamiona, odnosno njihove vozače koji su vozili iza konvoja policajaca, i da su tom prilikom policajci zadržali, proverili, a zatim „pustili trojicu vozača kosovske nacionalnosti, koji su dobili uputstva da se jave u policijsku stanicu Južna Mitrovica“.

Kosovska policija je na sajtu postavila fotografije dokumenata te trojice vozača koje su verifikovali policijski službenici sa zatamnjenim ličnim podacima.
Pre ovog demantija, u KBC Kosovska Mitrovica, u međuvremenu su hospitalizovana dvojica muškaraca iz Zubinog Potoka, javio je KoSSev.

Oni su danas, u rano popodne, kolima Hitne pomoći doveženi, a treći povređeni Srbin je zbrinut u Domu zdravlja u Zubinom Potoku.

Dragiša Vlašković iz Ibarskog Kolašina je jedan od trojice povređenih Srba u selu Kopilovići u opštini Zubin Potok, kada su, prema njihovom svedočenju, na njih danas pre podne nasrnuli pripadnici Specijalne kosovske policije, preneo je KoSSev.

Prema Dragišinom svedočenju, on je zajedno sa T. Z. i J. T. krenuo u šumu po drva.

„Ničim izazvano, niti smo mi išli na blokade, išli smo da zaradimo neki dinar, ne radiš nigde“, kazao je medijima nakon što je primljen u bolnicu.

Vidna mu je povreda usne duplje, rasečen mu je jezik, i klate mu se prednji zubi. Na odeljenju je sa njim smešten i T. Z.

Vršilac dužnosti direktora KBC Kosovska Mitrovica, dr Zlatan Elek u izjavi za medije je naveo da obojica hospitalizovanih muškaraca imaju teže telesne povrede lica i tela, i da su trenutno u stabilnom stanju, ali da ne može da potvrdi unapred tačnost njihovog stanja dok se ne uradi kompletna dijagnostika. Osim telesnih povreda, naglasio je da su obojica doživela i teži psihički stres.

U razgovoru za KoSSev portparol Kosovske policije, Baki Keljani, ovaj događaj nije mogao ni da potvrdi, ni da demantuje, jer ga Kosovska policija „nije još uvek verifikovala“, te da će „blagovremeno obavestiti javnost ukoliko budu imali saznanja“, kazao je. On je insistirao u razgovoru da je policija samo demantovala pisanje lokalnog medija da je danas na prelazu Brnjak navodno pretučeno troje ljudi, pruživši detalje šta se dogodilo na samom prelazu.


Komentari posetilaca