Pomoć UNICEF stigla u srpske sredine na Kosovu
03/04/2020 23:55|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 475 |
|

Glas Amerike, 03.04.2020. - Kancelarija UNICEF-a na Kosovu uručila je zaštitnu i medicinsku opremu Kliničko bolničkom centru u Sevevernoj Mitrovici, Domu zdravlja u Gračanici i kosovskom ministarstvu zdravlja, potvrdila je za Glas Amerike šefica kancelarije UNICEF-a za region Mitrovice Ivana Milosavljević.

“Ne mogu tačno u ovom trenutku da preciziram ko je šta i koliko dobio. U pitanju je jedan kamion i ovo je simbolična pomoć koja je stigla iz Kopenhagena na osnovu našeg zahteva. Potrebe zdravstvenih ustanova su jako velike i mi ćemo pokušati da obezbedimo dodatnu opremu, a nastavićemo takođe da pružamo i druge vrste pomoći u borbi protiv Kovida 19”, rekla je Milosavljević

Kancelarija UNICEF-a na Kosovu saopštila je da je “kao podrška zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane u borbi protiv koronavirusa, na Kosovo danas stigla i distribuirana sledeća oprema“:

- 36.200 rukavica

- 33.600 hiruških maski

- 2.700 maski sa filterom

- 1.000 zaštitnih odela

- 8.960 mantila

- 2.800 zaštitnih kecelja

 

UNICEF u saopštenju prenosi i izjavu direktora ove organizacije Murata Sahina.

“Znamo da je pomoć što pre potrebna. UNICEF Kosovo reagovao je brzo dostavljajući opremu za spasavanje života i zaštite zdravstvenih radnika - koji su prva linije odbrane, čak i kada je logistika dostave bila i previše izazovna. Nastavićemo podršku na kreativan način tako da svaka mlada osoba i dete na Kosovu savladaju izazove koje im postavlja Kovid-19”, poručio je Sahin.

Navodi se i da je od početka epidemije, kancelarija UNICEF-a na Kosovu, u partnerstvu sa Crvenim krstom Kosova i opštinskim službama, dostavila 12.000 higijenskih setova najugroženijim porodicama.

Radio Kontakt plus u Severnoj Mitrovici prenosi izjavu načelnika Odeljenja ortopedije KBC Kosovska Mitrovica Dragiše Milovića, koji se zahvalio UNICEF-u na pruženoj donaciji, istakavši da im svaka pomoć mnogo znači.

"Radi se o onom materijalu koji nam je najneophodniji i koji je preko potreban za rad sa pacijentima, a to su kape, maske i mantili. Pored toga što nam naša država Srbija maksimalno pomaže preko Ministarstva zdravlja i Kancelarije za KIM, svaki vid pomoći, kao što je ovaj danas, ohrabrujući je i znači nam mnogo“, rekao je Milović.

 


Komentari posetilaca