Ponovo radi sajt emisije Slobodno srpski
17/05/2019 12:45|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 854 |
|

 

New press, 17.05.2019. - Sajt emisije Slobodno srpski www.slobodnosrpski.com ponovo je u funkciji posle šest hakerskih napada koji su se dogodili u proteklih godinu i po dana.


 Sajt je nakon poslednjeg napada  pre oko dva meseca potpuno “uništen”.

“Morali smo da izradimo novi web sajt jer posle najnovijeg napada marta ove godine nije bilo moguće da ga ponovo stavimo u funkciju.  Na novom sajtu nalazi se kompletna arhiva svih emisija Slobodno srpski, ali nismo  uspeli da vratimo desetine hiljada komentara građana na te emisije“, kaže autor emisije „Slobodno srpski“ Budimir Ničić. Sajt emisije "Slobodno srpski", koja se realizuje u produkciji Medija centra u Čaglavici, prvi put je hakovan januara prošle godine i to četiri puta za tri dana,  uoči i nakon što je na njemu emitovan intervju sa predsednikom Građanske inicijative "Za naš Zvečan" Dragišom Milovićem.

„Tada smo slučaj prijavili Policiji Kosova i mislim da su policajci bili zaintereosavani da to reše, jer su me dva puta zvali da dajemizjavu u vezi toga, međutim ipak nije otkriveno ko je oborio sajt.Peti hakerski napad je bio januara ove godine kada je pored sajta Slobodno srpski, oboren i sajt Medija centra koji je bio na istom hostingu, a poslednji put marta ove godine i tada to nismo
prijavljivali policiji.  Inače sajt Medija centra na kome je bilo više od 200 transkripta debata koje smo proteklih godina organizovali u Medija centru, na srpskom,  albanskom i engleskom jeziku još uvek nije u funkciji i nisam siguran da li ćemo uopšte moći da vratimo taj materijal“,  kaže  Ničić.

Emisija Slobodno srpski realizuje se u produkciji Medija centra  od 10. oktobra 2010. godine i do sada su emitovane 343  emisije.

Ova emisija ne emituje se od novembra prošle godine, ali kako najavljuje autor Budimir Ničić uskoro će se pnovo pojaviti na kanalima TV Herc, TV Puls, TV Mir, RTV KIM i RTK1 i RTK2.

 

 


Komentari posetilaca