Popović u obilasku Donje Gušterice
16/10/2013 15:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1259 |
|

Kadnidat Samostalne liberalne stranke za gradonačelnika Gračanice Srdjan Popović je danas posetio Donju Guštericu i tom prilikom razgovarao sa meštanima o problemima koje imaju i predstavio im svoj program razvoja kako cele opštine tako i ovog sela. Prilikom posete Donjoj Gušterici Srdjan Popović i  kandidati za odbornike obišli su i pogon za proizvodnju mesa i mesnih preradjevina „Škurt“. Tom prilikom Popović je rekao da je upravo  ovo preduzeće primer da se u Gračanici i pored svih problema može i mora raditi i živeti od svog rada.
 
„Ova proizvodnja je nažalost redak primer uspešno vodjenog biznisa koji u našoj opštini nema dovoljnu podršku. Naš je posao da ohrabrimo mlade preduzetnike, stvorimo im povoljne uslove za investiranje i tako ih uposlimo. Našim ljudima treba više od minimalaca. Potrebno je da im stvorimo i šansu za rad“, istakao je Popović.
 
Prilikom posete Donjoj Gušterici desio i jedan dogadjaj koji najbolje pokazuje koliko su obični ljudi nemoćni da se nose sa svojim problemima. Naime, tokom boravka aktivisti i kandidati Samostalne liberalne stranke prolazili su pored kuće Čedomira Pavića , starijeg meštanina kome su radnici Vodovoda u tom trenutku isključivali vodu koju nije mogao da plaća. Kandidat za gradonačelnika Srdjan Popović je nakon razgovora sa radnicima u ime zabrinutog domaćina namirio dug i tako porodicu Pavić, čiji je sin zbog nezaposlenosti već napustio Donju Guštericu, rešio njihovog najvećeg problema.
 
„Porodica Pavić nije jedina ugrožena porodica u našoj opštini. Problem prioriteta u raspodeli sredstava se ovde najbolje vidi. Za ove ljude je elementarni uslov da imaju vodu a njihov problem je promil troškova prilikom organizacija proslava, svečanosti i koncerata, koji se, nekako baš simbolički, dešavaju na bazenima gde vode ima u izobilju. Našu kuću moramo da vodimo domaćinski i u skladu sa svojim mogućnostima“ rekao je Popović.
 
Nastavak posete kandidati Samostalne liberalne stranke nastavili su odlaskom u Nerodimlje i posetom porodici Parlić, koja iako socijalno ugrožena nije uspela da trajno reši svoje stambeno pitanje.
 
Izvor: SLS 
 

Komentari posetilaca