Poslanici Srpske liste tvrde da su izmanipulisani
31/01/2018 23:27|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 812 |
|

Srpska lista, 31.01.2018. - Nakon što su u Skupštini Kosova minutom ćutanja odali poštu bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova Hajredinu  Baljaju koji je danas preminuo, kao i  Zahiru  Pajazitiju, Hakifu Zejnulahu  i Edmondu  Hodži., poslanici Srpske liste u Skupštini Kosova oglasili su se večeras saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti :

“Poslanici Srpske liste danas su u znak protesta napustili sednicu pokrajinskog parlamenta, nakon što su bili žrtve neviđene političke podvale, jer su, zbog isključenog prevoda, ostali u sali u trenutku kada je kosovska skupština odavala poštu preminulom teroristi i ratnom zločincu. 

Neshvatljivo je da u Evropi danas jedna institucija koja se očigledno lažno predstavlja kao demokratska odaje počast ratnom zločincu i teroristi, kao što je sramno i izvrgavati demokratiju ruglu i poslanike jedne poslaničke grupe na prevaru zadržati u sali uskraćivanjem prevoda.

Poslanici Srpske liste naravno nikada neće odavati poštu ubicama srpskih očeva, majki i dece, a da smo danas bili informisani o nameri skupštinskog rukovodstva, veoma bismo eksplicitno i gromoglasno izrazili svoj protest i sprečili ovakav javni šamar srpskom narodu i ponovno ubijanje srpskih žrtava.

Naši poslanici su, naravno, pošto su shvatili šta se dogodilo, demonstrativno napustili sadnicu parlamenta, a to su učinili i novinari srpskih redakcija, kojima takođe nije bilo omogućeno da na svom jeziku prate dešavanja u sali.

Jasno nam je da ovde nije reč o pukoj diskriminaciji uskraćivanjem ustavno garantovane ravnopravnosti srpskog jezika, iako je i ona evidentna na svakom koraku, već da smo bili svedoci jedne primitivne političke diverzije koja je za cilj imala vređanje srpskog naroda i njegovih političkih predstavnika.

Srpska lista se neće vraćati na sednicu parlamenta dok se ne reši pitanje načina rada u parlamentu i odnosa prema izabranim predstavnicima Srba, ne samo zbog uskraćenog prevoda, već zbog odnosa prema našem narodu i njegovim žrtvama.

Podsećamo da naša konstruktivnost nije bezuslovna i da naše učešće u političkom životu ima smisla samo ukoliko postoji opšta volja da se na Kosovu i Metohiji grade demokratske institucije, umesto što se izvrgavaju ruglu i unižavaju”.

Poslanički klub,

Srpska lista


Komentari posetilaca