Požar u zgradi u Lapljem Selu ugašen, povređenih nema
20/01/2022 11:19|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 307 |
|

Medija centar Čaglavica, 20.01.2022. - U jednoj od pet stambenih zgrada u  Lapljem Selu sinoć je izbio požar. Povređenih nema, ali je pričinjena velika materijalna kažu stanari zgrade.  Pojedini stanari zgrade za Medija centar kažu je požar izbio sinoć oko 22 časa nakon čega su obavestili vatrogasce. U požaru su oštećena dva stana i krov. Vatrogasci kao i stanari zgrade veruju da je požar izbio oko odžaka.

Ljiljana Rajković koja živi u susednoj zgradi rekla je za Medija centar da u jednom od stanova koji je oštećen u trenutku požara nije bilo nikog.  

“To je stan moje kume, komšije su mi rekle da se zapalio odžak, moja kuma nije bila tu, ja imam ključ od njenog stana i kad sam ušla stan je bio pun dima. Ona ne loži, nije bila založena vatra. Kad sam ušla otvorila sam sam vrata dim me izbacio napolje, nisam mogla da otvorim prozor. Došli su vatrogasci rekli su da ne može da se uradi ništa, da ne mogu da uđu i da priđu. Onda smo nekako uspeli da otvorimo vrata i prozore da izađe dim. To je bilo strašno. Svi su uznemireni. Vatrogasci iz Lapljeg Sela su rekli ostavite tako nek odžak izgori do ujutru. Ujutru kad sam krenula na posao videla sam dim i vatru koja je počela da se širi. Zvali smo vatrogasce došli su i kažu mi ne možemo da priđemo do krova. Onda dok su došli iz Prištne,  to je gorelo sat vremena“, navela je Ljiljana Rajković.

„Četiri stana su dupleks, znači ima dva stana po jedna soba i kupatilo to je rađeno od knaufa, nema masivne ploča nego je rađeno od knaufa. U dva stana su izgorele sobe, u oba ta stana od tih soba je pao plafon što od vatre što posle od vode od gašenja. Sinoć je odžak bio užaren, usijan, to je velika toplota i došlo je do požara. Dohvatio se krov, grede, knauf, sve…“, rekao nam je stanar ove zgrade Igor Jovanović.

Komandir smene Vatrogasne stanice u Lapljem Selu Tomić Miodrag rekao  je da je ova vatrogasna jedinica sinoć dobila poziv od stanara zgrade, ali da su na lice mesta zatekli samo dim i da požara nije bilo.

„Mi smo sinoć negde oko 10, pola 11 došli na ovu lokaciju ovde gde je goreo dimnjak. Pošto je ljudima na dva sprata, trećem i četvrtom ušao dim u stanove, m smo došli i videli da požara nema nego da gori samo dimnjak. Ostalo je tako do ujutru međutim u sedam ujutru su nas zvali i rekli da se zapalila krovna konstrukcija. Pošto na krovnoj konstrukciji ne možemo da se popnemo nikako spolja, mi smo pozvali pomoć iz Prištine, nakon čega smo uspeli da ugasimo požar“, kazao je Tomić.

 


Komentari posetilaca