Predat zahtev za ocenu ustavnost Zakona o minimalnoj zaradi
21/07/2023 12:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 636 |
|

Kim, 21.07.2023. - Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri predao je Ustavnom sudu zatev za ocenu ustavnosti Zakona o visini naknade minimalne zarade. 

"Upravo smo podneli Ustavnom sudu naš zahtev za ocenu utavnosti Zakona br. 08/L-142 o izmenama i dopunama zakona kojim se utvrđuje visina naknade o minimalnoj zaradi. Naš cilj je da ustavno zaustavimo ogromu nepravdu oko minimalne zarade!", napisao je Tahiri na Fejsbuku.

On je medijima u Prištini kazao da je Alijansa za budućnost Kosova ovaj zahtev predala uz podršku dva nezavisna poslanika.

"Ekonomsko - socijalni savet nikada nije konsultovan o ovom zakonu, što predstavlja flagrantno kršenje. Drugi se odnosi na diskriminaciju kategorije kao što su slepi, a treći se odnosi na veterane“, rekao je Tahiri.

Podsetimo, Skupština Kosova usvojila je 14. jula Nacrt zakona o minimalnoj zaradi kojim je predviđeno da se ona poveća na 264 evra bruto.

Međutim, Organizacija veterana Oslobodilačke vojske Kosova održala je dan kasnije u Prištini protest protiv ovog zakona, jer njime nije predviđeno povećanje boračke penzije, koja iznosi koliko i minimalna plata.

 

 


Komentari posetilaca