Predstava „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ za decu u Gori
18/10/2021 10:49|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 794 |
|

Dom kulture „Gračanica“ u saradnji sa Dečijim pozorištem iz Subotice organizuju izvođenje predstave „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ rediteljke Divne Stojanov u osnovnim školama u Gori.

Predstave će biti izvođene za učenike sledećih škola:

OŠ ,,Nebojša Jerković’’, OŠ ,,22. decembar“, OŠ ,,5. oktobar“, OŠ ,,9 maj“, OŠ ,,Zenuni“, OŠ ,,25 maj“

Sve predstave će biti izvedene u OŠ „Nebojša Jerković“ u Ljubovištu u utorak 19. oktobra u sledećem terminima: 11, 14 i 16 časova.

Nakon sveke predstave će glumice Dečijeg pozorišta iz Subotice Marta Aroksalaši i Imelda Vereš održati čas lutkarstva gde će učenicima objasniti osnove luktarske pozorišne umetnosti od izrade različitih vrsta lutaka, animacije i pravilnog vođenja lutke na sceni do osmišljavanja scenarija za lutkarsku predstavu.

„Predstava „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ nas kroz radionicu uči kako da se igramo zajedno. Glumac i publika zajedno stvaraju predstavu. Na početku igraju razne igre kako bi pobedili dosadu, zatim dovode zimu u pozorište, a uz pomoć šala, kape i rukavica pričaju priču o matematičaru i pesniku koji rešavaju vekovnu svađu, ko je svetu potrebniji“, ističu iz Doma kulture.

Dodaju da kroz ovu interaktivu predstavu i radionicu deca uče kako da se igraju uz pomoć jednostavnih predmeta, šala, kape i rukavica, da stvaraju zanimljive likove, kako da pričaju uzvudljive priče i na kraju kako da naprave pozorišnu predstavu a sve u cilju da pobede dosadu i da nauče kako da se igraju zajedno.

Osnovni cilj ovog projekta je približavanje lutkarske pozorišne umetnosti deci i mladima goranske zajednice kroz izvođenje lutkarske predstave, objašnjavanja osnovnih postupaka i principa rada na lutkarskoj predstavi.

Izvođenje lutkarske predstave i čas lutkarstva organizuje Dom kulture u okviru projekta „Pinokio i radost u svakoj školi u Gori“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja vlade Republike Srbije.


Komentari posetilaca