Predstavnici „Srpskog opstanka” samo do vladine portirnice
07/02/2022 13:03|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 726 |
|

Medija centar Čaglavica, 07.02.2022. - Kao što su pre nekoliko dana najavili, predstavnici Građanske inicijative “Srpski opstanak” Aleksandar Arsenijević i Dušan Milunović došli su danas u zgradu Vlade Kosova, zahtevajući sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem. Međutim rečeno im je da u kabinetu nema nikog.

 

„Naišli smo na prijem samo u portirnici, gde su nam rekli da niko iz kabineta nije tu, što znači da nisu ni bili spremni, niti su očekivali našu posetu i iz tog razloga vidim da nisu spremni na razgovore i neku vrstu dijaloga u vezi sa prikupljanjem glasova na teritoriji Kosova i Metohije, što može izazvati ozbiljne probleme“, kazao je Aleksandar Arsenijević, lider ove  Građanske inicijative.

 

Arsenijević kaže da će nastaviti da insistiraju na razgovorima sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i ambasadorima zemalja Kvinte na Kosovu.

 

„Mi ćemo insistirati i ove nedelje, i sledeće nedeje i svake na ovim razogovorima. Samo nepojavljivanje gospodina Gorana Rakića, predsednika Srpske liste dokazuje i to da se ne bore iskreno za prava Srba, već im odgovara upravo taj model, gde organizovanim, kordinisanim prevozom sa Prištinom preko prelaza vode svoje glasače i tako jednoj partiji ostvaruju određeni broj glasova, dok drugi neće imati tu mgućnost, što znači da se čak i Aljbin Kurti u neku ruku stavlja u ulogu režima u Beogradu jer su oni jedini koji mogu da obezbede takvo glasanje“, kazao je Arsenijević.

 

Podsetimo, Aleksandar Arsenijević je pre nekliko dana tražio sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, potpredsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i ambasadorima zemalja Kvinte na Kosovu, a u međuvemenu se sa zahtevom za sastanak na istu temu obratio i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 


Komentari posetilaca