Pribićević: Najvažnije da se odvija proces razgovora
25/07/2013 11:35|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 911 |
|

Politički analitičar Ognjen Pribićević izjavio je da je najvažnije da se odvija proces razgovora o Kosovu, jer je kosovsko pitanje ključno.
 
Pribićević je, povodom završetka 14. runde razgovora o Kosovu u Briselu, izrazio nadu da će se na kraju tog procesa doći do najvećeg dela onoga što bi trebalo da bude implementirano i da će pregovori sa EU o članstvu Srbije u toj međunarodnoj organizaciji početi u decembru ili januaru sledeće godine.
 
On je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da kosovsko pitanje natkriljuje sve druge, da vodeće sile zapada imaju različite stavove o pitanju kosovske nezavisnosti, ali da su najveći problem uslovi nemačkog Bundestaga i a da će implemetacija briselskog sporazuma trajati godinama.
 
Pribićević je rekao da očekuje da posle rekonstrukcije vlade, odnosno nakon četiri-pet dana, vlada izađe sa imenom pregovarača za razgovore o članstvu Srbije u EU.
 
On je ocenio da ne bi bilo iznenađenje ukoliko taj pregovarač bude "političko lice", jer je reč o osobi koja je glasnogovornik vlade.
 
Pribićević je, povodom učešće predsednika Srbije Tomislava Nikolića danas na neformalnom sastanku lidera regiona i EU na Brdu kod Kranja u Sloveniji, gde će se sastati i sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom, rekao da je posle kosovskog pitanja ključno i pitanje regionalne saradnje.
 
Poseta predsednika Nikolića predstavlja značajan impuls u tom pravcu, dodao je Pribićević. 
Izvor: Tanjug 
 

Komentari posetilaca