Priča o Milošu Periću - volonteru
01/09/2021 10:31|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 498 |
|


31.08.2021. - Pogledajmo priču o Milošu Periću iz Preoca koji je odlučio da deo svog slobodnog vremena provede volontirajući.

Dvadesetosmogodišnji Miloš Perić iz Preoca student je na završnoj godini psihologije. Višak slobodnog vremena tokom studiranja odlučio je da iskoristi tako što će dodatno znanje steći volonterskim radom.

„Odlučio sam se za volonterstvo ovde jer su me od ranije zanimali računari i tehnološka postignuća. Onda sam jednostavno smatrao da ću ovde imati priliku da se dodatno informišem, tako da je to jedan od bitnijih razloga, kao i višak slobodnog vremena“, rekao je Miloš Perić.

Za volontiranje se odlučio kako zbog sebe lično, tako i zbog svoje zajednice.

„Da doprinesemo zajednici u nekom pogledu kroz razne edukacije i neformalnog vida različitih vrsta obrazovanja iz oblasti robotike i programiranja, pre svega web dizajna, podizanja sajtova i sličnih stvari“, rekao je Miloš Perić.

On smatra da je mlade lako motivisati na volonterski rad samo im treba, kako kaže, naći adekvatan pristup.

„Samo im treba lepo izložiti ideju da pre svega na to treba da gledaju kao jedan vid sticanja novih iskustava koje će im kasnije sigurno značiti da se obrate nekoj drugoj organizaciji ili javnoj instituciji“, rekao je Miloš Perić.

Da Gračanica inovacioni centar traži volontere Miloš je saznao preko svojih prijatelja. On je prema njegovim rečima u ovom centru zadužen za administrativne poslove.

„Uglavnom radim na prevodu dokumentacije ili pisanju projekata, zavisi na kom je jeziku, ili neki javni poziv. Uključen sam u donošenju odluka takođe“, rekao je Miloš Perić

Volonterizam kaže Miloš može samo da koristi.

„Volonterstvo po definiciji znači da vi ulažete svesno angažovanje, rad i vreme bez neke novčane nadoknade. Naravno, ako to ostavite po strani i imate višak vremena zašto da ne. Volontiranje u svakom slučaju jeste korisna stvar, pre svega za zajednicu i našu ciljnu grupu“, rekao je Miloš Perić.

Milošev moto je „bolje džaba raditi, nego džaba sedeti", i poručuje pre svega mladima da slede tu poruku i stiču iskustva koja će im kroz život biti važna i dragocena.


Komentari posetilaca